Open Cafe Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otroci istospolnih partnerjev

+6
mache
Štefka
dark sun
tinkibinki
bucka
Teta Zilka
10 posters

Go down

Otroci istospolnih partnerjev Empty Otroci istospolnih partnerjev

Objavlja  Teta Zilka Sre Okt 15, 2008 11:14 pm

Kakšen je vaš odnos do istospolnih družin?

Teta Zilka

Število prispevkov : 4

Nazaj na vrh Go down

Otroci istospolnih partnerjev Empty Re: Otroci istospolnih partnerjev

Objavlja  bucka Pet Okt 17, 2008 12:58 am

Fajn!
Very Happy

bucka

Število prispevkov : 8

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  tinkibinki Pet Okt 17, 2008 1:13 am

Moje opažanje pa je, da se manj istospolnih partnerjev odloča za otroke. Je to res?
tinkibinki
tinkibinki

Število prispevkov : 41

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dark sun Pet Okt 17, 2008 3:29 pm

tinkibinki je napisal/a:Moje opažanje pa je, da se manj istospolnih partnerjev odloča za otroke. Je to res?

Morda zato,
ker se še vedno bojijo negativnega odziva družbe.
Ne verjamem pa, da je v sami želji po otrocih kakšna dejanska bistvena razlika med homo- , bi- ali hetero usmerjenimi...razlika je po mojem le v tem, da je pri slednjih popolnoma samoumevno ali celo od družbe pričakovano, da se rodi otrok/otroci; pri queerjih pa seveda ne in je potem pri njih še toliko bolj stvar lastne pristne želje, prodornosti in iznajdljivosti, če si ustvarijo družino z otroki.
dark sun
dark sun

Kraj : Ljubljana

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Štefka Pet Okt 17, 2008 11:17 pm

tinkibinki je napisal/a:Moje opažanje pa je, da se manj istospolnih partnerjev odloča za otroke. Je to res?

Manj v primerjavi s kom? V primerjavi s str8 partnerji se istospolni zagotovo več "odločajo".
Cool

Štefka

Število prispevkov : 5

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dark sun Ned Okt 19, 2008 1:33 pm

Štefka je napisal/a:

Manj v primerjavi s kom? V primerjavi s str8 partnerji se istospolni zagotovo več "odločajo".
Cool

Da, in tudi večkrat se, žal, pač odločijo za NE,
ker se - razumljivo - soočajo s strahovi,
kako bo reagirala družba
in potem željo po otroku raje preslišijo in potlačijo.
dark sun
dark sun

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mache Pon Okt 20, 2008 9:06 pm

Štefka je napisal/a:

Cool

V primerjavi s situacijo izpred par let nazaj, je danes takšnih družin precej več. Ali pa smo se samo malo bolj organizirali in spoznali Very Happy
mache
mache

Kraj : domžale

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  smrketa Tor Okt 21, 2008 6:17 pm

Meni se zdi, da je vedno več lgbt družin in vedno več otrok, ki v njih odraščajo in zdi se mi veličastno, kako se je že zaradi govoric o teh družinah debata v javnosti premaknila od tega, ali je sprejemljivo, da istospolni partnerji živijo skupaj, do tega, ali je sprejemljivo, da vzgajajo otroke skupaj.

No, seveda bo treba počakati še nekaj let, da grejo otroci v svet in da spregovorijo sami, pa bodo po moje najboljši zagovorniki tega, da je odraščanje v taki družini povsem sprejemljivo.
smrketa
smrketa

Število prispevkov : 10

Nazaj na vrh Go down

Otroci istospolnih partnerjev Empty Nova Jana

Objavlja  podgana Sre Okt 22, 2008 12:00 pm

V novi Jani je en fajn clanek na temo istospolnih druzin v Sloveniji (ki jih za drzavo "ni"), pa tudi poziv varuhinje Zdenke Cebasek-Travnik, naj se ji te druzine oglasijo s svojimi tezavami...
podgana
podgana

Število prispevkov : 12

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Karmy Sre Okt 22, 2008 2:35 pm

in pari se bodo oglasili in kmalu se bo oglasila tudi socialna delavka na vrata.... shocked ne vem jaz tej državi ne zaupam...... scratch
Karmy
Karmy

Število prispevkov : 19
Kraj : Piran - Ljubljana

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  citrus Sre Okt 22, 2008 7:16 pm

podgana je napisal/a:V novi Jani je en fajn clanek na temo istospolnih druzin v Sloveniji (ki jih za drzavo "ni"), pa tudi poziv varuhinje Zdenke Cebasek-Travnik, naj se ji te druzine oglasijo s svojimi tezavami...

haha Kak poceni trik. Povej mi svoje težave, jaz pa ne bom naredila nič. Ali pa bi družino preveč izpostavila. Tudi jaz ne zaupam sistemu, da bi zaščitil mojo družino. Tako, za kake ne preveč osebna vprašanja, taka čist pravna vprašanja pa seveda ja.

citrus

Število prispevkov : 70

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  smrketa Sre Okt 22, 2008 7:35 pm

citrus, si prebrala članek, ali govoriš na pamet?
Argumentacija, zakaj naj se družine javijo, je ta, da varuhinja sodeluje s predlogi pri pripravi nove družinske zakonodaje.
Saj je takorekoč jasno, da se ne bo zgodilo nič, ampak če en glas več pove, da je treba razmisliti o lgbt družinah pri sprejemanju nove zakonodaje, bo to zapisano kot relevanten glas v domnevno izboljšanje položaja teh družin. Pretiran pesimizem vodi samo v apatijo, le z optimizmom se da kaj spremeniti.
smrketa
smrketa

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  citrus Sre Okt 22, 2008 11:03 pm

smrketa je napisal/a:Pretiran pesimizem vodi samo v apatijo, le z optimizmom se da kaj spremeniti.

Naivnost pa tudi.

Govorila sem iz prejšnjih izkušenj s Čebaškovo.

Lepo je sadit rožice, ampak dejanja so tista, ki štejejo. Ko bom vidla, bom verjela. cyclops

citrus

Število prispevkov : 70

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mache Čet Okt 23, 2008 12:53 pm

Karmy je napisal/a:in pari se bodo oglasili in kmalu se bo oglasila tudi socialna delavka na vrata.... shocked ne vem jaz tej državi ne zaupam...... scratch

In kaj lahko socialna delavka naredi? Vzame otroka biološki mami? Na kakšni osnovi? Ah, dajte no,....jaz imam pa počasi dovolj ljudi, ki mi nonstop govorijo, da je bolje, da smo tiho, ker je lahko samo še slabše! Bedarija!!!! Slabše je samo, če skloniš glavo, se zavlečeš v kakšen kot in začneš jamrat kašne vse krivice se ti dogajajo!
mache
mache

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Karmy Čet Okt 23, 2008 2:24 pm

Nisem rekla, da moremo biti tiho... Neutral Če bomo tiho kam pol pridemo? Samo pravim, da se zna v tej naši lepi deželi zgoditi tudi to, da gre kakšni socialni delavki v nos to, da homosex. imajo otroka. Žal ne poznam nobene L.mamice, da bi jo kaj povprašala, kako se je ona s tem soočala. Ali je bila tiho, ali pa povedala vse iskreno itd. Priznam, da sama bi se znajdla v zelo neprijetni situaciji glede odločitve - povedati ali ne. Suspect
Karmy
Karmy

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dark sun Čet Okt 23, 2008 2:37 pm

Dejstvo je, kar je prej povedala že mache,
da nobena socialna delavka ne bo vzela biološki mami otroka-
neglede na njeno spolno usmerjenost.

Problem je v položaju nebiološke mame, ki pravno pri nas ni z otrokom v nikakršnem razmerju;
ter pri otroku,
ki ima pri nas pri istospolnih starših uradno le enega starša.
dark sun
dark sun

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mache Čet Okt 23, 2008 2:54 pm

Karmy je napisal/a: Samo pravim, da se zna v tej naši lepi deželi zgoditi tudi to, da gre kakšni socialni delavki v nos to, da homosex. imajo otroka
In če ji gre v nos? Kaj lahko stori?
mache
mache

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Karmy Čet Okt 23, 2008 3:47 pm

KAKO naj jaz VEM kaj lahko naredi? Veš TI?
Karmy
Karmy

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  bucka Čet Okt 23, 2008 11:38 pm

Zdi se mi, da govorite kar nekaj na pamet.
A je katera mama (ali oče), ki ni biološki starš, že vsaj poskusil urediti svoj status v zvezi z otrokom? Je že kdo vsaj poskusil dati vlogo za posvojitev.
Varuhinja je starše pozvala, naj se oglasijo - čas za to pa je, kot je povedala v članku, prav zdaj, ko se ravno spreminja družinski zakonik ...
Lahko pa se seveda še naprej prepričujete, da nima smisla niti poskusiti - potem, ko bo zakon, ki bi to lahko uredil, sprejet, pa tarnate, da se tako ali tako nič ne da narediti.

bucka

Število prispevkov : 8

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  mache Pet Okt 24, 2008 9:51 am

bucka je napisal/a:Zdi se mi, da govorite kar nekaj na pamet.
A je katera mama (ali oče), ki ni biološki starš, že vsaj poskusil urediti svoj status v zvezi z otrokom? Je že kdo vsaj poskusil dati vlogo za posvojitev.
Varuhinja je starše pozvala, naj se oglasijo - čas za to pa je, kot je povedala v članku, prav zdaj, ko se ravno spreminja družinski zakonik ...
Lahko pa se seveda še naprej prepričujete, da nima smisla niti poskusiti - potem, ko bo zakon, ki bi to lahko uredil, sprejet, pa tarnate, da se tako ali tako nič ne da narediti.

Prav to hočem povedati! Imamo idealno priložnost, da nekaj storimo. Saj ni rečeno, da nam bo takoj uspelo, vendar, če ne bomo poskusili, se definitivno ne bo nič spremenilo.
Ni mi pa všeč, da nekateri slikajo situacijo veliko bolj črno, kot v realnosti je. Dejansko ti socialna varuška, ki viha nos nad istospolno družino, ne mora prav nič.
mache
mache

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  smrketa Ned Nov 16, 2008 1:08 am

Se mi zdi, da če nekdo ima otroka, tega nekako ne mora ravno skriti in če otrok ve, da živi v lgbt družini, potem ve to tudi otrokova okolica, saj otroci niso preveč dobri v skrivnostih.
Če bi torej CSD ali kdorkoli želel izvajati nekakšno represijo, ne potrebuje starša, da ga informira o svojem statusu, ampak lahko pridobi informacije iz drugih virov. Mislim, da je paranoja odveč, se pa strinjam, da bi bilo fino kaj izvedeti o morebitnih pozitivnih in negativnih izkušnjah lgbt družin z 'institucijami'.
smrketa
smrketa

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh