Nazadnje sem prebrala ...
+20
miwmiw
Justi
aimee's jaguar
Mandarina
LesboqueeN
muc
nastija
bird
ona
Pikhica
zarya
Ally
tincha
Nendie
kakadujka
mantaray
Eos
Sherry
ŽuŽka
citrus
24 posters
Open Cafe Forum :: SCENA :: aktivnosti
Stran 1 od 2
Stran 1 od 2 • 1, 2
Nazadnje sem prebrala ...
I love books.
Nazadnje sem mukoma prebrala knjigico z angleškim humorjem, Hvala, Jeeves.
Nazadnje sem mukoma prebrala knjigico z angleškim humorjem, Hvala, Jeeves.
citrus- Število prispevkov : 70
Re: Nazadnje sem prebrala ...
Ja jst pa še vedno berem skripto za Turistično poslovanje in jo bom brala še do danes, do 16h,k mam izpit
Sherry- Število prispevkov : 123
Kraj : Ljubljana
Rita Mae Brown - Rubyfruit Jungle.... odlična L knjiga, napol avtobiografska... obe z ženo sva jo požrle v 2 dneh!
Še vedno berem.... H.Murakami- ljubi moj sputnik...luškana ljubezenska L knjiga o deklici,ki se zaljubi v starejšo,poročeno žensko...Mmmmm,zanimivo..
Sherry- Število prispevkov : 123
Kraj : Ljubljana
V službi sem našla knjigo Umberta Eca: Zgodovina grdega in jo ravnokar berem. Sicer gre za bolj "enciklopedično" branje, za pregled grdega in odbijajočih izrazov v umetnosti, kulturi,...
Zelo zanimivo branje "o grdem" skozi stoletja.
Naj bi pa šlo za nadaljevanje knjige Zgodovina lepote.
Zelo zanimivo branje "o grdem" skozi stoletja.
Naj bi pa šlo za nadaljevanje knjige Zgodovina lepote.
kakadujka- Število prispevkov : 2
Brezusodnost Imre Kertesza. Hudo dobra knjiga. Zdaj pa že n-tič Tolkienov Silmarillion, nekaj za dušo pač.
Nendie- Število prispevkov : 9
Nendie je napisal/a:Zdaj pa že n-tič Tolkienov Silmarillion, nekaj za dušo pač.
J'adore! Ampak zdaj ga pa že kako leto nisem brala ... Imata prednost Hobit in Hurinova otroka. Hobit - ker je še vedno najbolj očarljiva pravljica, kar sem jih kdaj dobila v roke in Hurinova otroka - ker je Turin najbolj zanimivo tortured Tolkienov junak.
Eos- Število prispevkov : 48
Kraj : Pluton
Eos je napisal/a:Nendie je napisal/a:Zdaj pa že n-tič Tolkienov Silmarillion, nekaj za dušo pač.
J'adore! Ampak zdaj ga pa že kako leto nisem brala ... Imata prednost Hobit in Hurinova otroka. Hobit - ker je še vedno najbolj očarljiva pravljica, kar sem jih kdaj dobila v roke in Hurinova otroka - ker je Turin najbolj zanimivo tortured Tolkienov junak.
Ooooo, Tolkien fan, zakon! Hobita sem ravno pred parimi tedni prebrala, se strinjam, nekaj najboljšega ever, pravljica, ki bi jo morali brati vsem otrokom. Se pa definitivno strinjam glede Túrina, poleg Feanorja in Maedhrosa najboljši Tolkienov "tragijunak" ... V knjigi zame osebno najboljši del dialog med Morgothom in Húrinom, mljask.
Nendie je napisal/a:Brezusodnost Imre Kertesza. Hudo dobra knjiga.
A res? Jst jo mam pa doma že let pa me kar ne pritegne. Mi lahko daš kak komentar nanjo?
citrus je napisal/a:Nendie je napisal/a:Brezusodnost Imre Kertesza. Hudo dobra knjiga.
A res? Jst jo mam pa doma že let pa me kar ne pritegne. Mi lahko daš kak komentar nanjo?
But of course. Če imaš Beletrinino izdajo, ti priporočam da prebereš predgovor Dražena Dragojevića, vsaj mene je ravno druga polovica tega prepričala, da primem knjigo v roke. Mene osebno je najbolj zadel način pripovedovanja celotne zgodbe - celotno preživetje koncentracijskega taborišča gledaš skozi oči petnajstletnika, ki se takrat pač sicer zaveda da to kar doživlja in vidi je grozno, ni naiven ali neumen, vendar enostavno - preživlja vse to, ni tist način pripovedovanja, ko je že vsega konec in veš za naprej in za nazaj kako se je odvilo in kaj dejansko pomeni, če te policaj potegne z avtobusa skupaj z ostalimi Židi, da greste delat "nekam drugam" ipd. Takrat se človek dejansko prilagodi (tudi mi je fascinantno, na kaj vse se človek lahko navadi zavoljo preživetja, kar je spet drug nivo te knjige), ne razmišlja, tako kot zdaj, ko je vsega konec, kako je to grozljivo, pa Hitler, pa SSovci pa politika ... skušaš preživeti. Ojej, ne vem, če sem ti sploh kaj pomagala, upam, da veš kaj mislim, mene je to daleč najbolj zadelo ...
In ko z vedenjem ki ga imaš kot bralka prebereš opis kakega dogodka, on pa to sprejme stoično, te kar zaboli namesto njega ... (manjši spoiler: kot mimogrede prebere na vlaku skozi lino ime postaje: "Auschwitz-Birkenau" in to gre kar mimo v celi zgodbi, saj tisti moment še ni tega zgodovinskega predznaka pri tem imenu, mene pa je kar vrglo po tleh)). Nič drastično pomembnega za celotno zgodbo ni v oklepaju, zato sem si dovolila napisat tole misel, sicer načrtno spoilerjev ne dajem.
Aha, avtor tudi zelo rad opisuje v podrobnosti pokrajino, nekatere to zmoti, jaz imam take opise zelo rada, pa moram izpostavit, ker se mi zdi, da je tega precej. Fascinantno, kako se vsega spomni do take podrobnosti, pravzaprav ...
Vsekakor je knjiga težka, ni za na plažo, ampak jaz osebno ti jo res priporočam, če jo že imaš doma in imaš "rada" tudi težje zgodbe ... veliko stvari se ti odkrije okoli tega časa, približa ti čisto izkušnjo vsega ... boleče mirno opisovanje propadanja ljudi, propadanja njegove duševnosti, njegovega telesa ... konec te čisto zadane ... Nekaj več kot samo tisti dokumentirani podatki, cifre umrlih Židov/Slovanov/etc, geografske lege taborišč in čemu so bili namenjeni ... res odlična knjiga.
aww, hvala ti za ta tako doživet opis
Imam Beletrinino izdajo, ja; po pravici povem, da sploh nisem vedla, za kakšno temo gre Sem jo namreč dobila v dar.
Torej, to je naslednja knjiga, 1. v vrsti.
Imam Beletrinino izdajo, ja; po pravici povem, da sploh nisem vedla, za kakšno temo gre Sem jo namreč dobila v dar.
Torej, to je naslednja knjiga, 1. v vrsti.
citrus je napisal/a:aww, hvala ti za ta tako doživet opis
Hehe, ni problema.
Sicer pa dokončujem Silmarillion, naslednja na vrsti verjetno Hurinova otroka, me je zamikal, ko smo govoril o knjigi ... ali pa Kafkov Proces. Kera kombinacija
članek o poliamornosti...zanimivo
tincha- Število prispevkov : 2
tincha je napisal/a:članek o poliamornosti...zanimivo
Daš kak link?
Berem Nicholas Sparks - The Choice.
Meni pač on sede
Meni pač on sede
Ally- Število prispevkov : 21
Skušam prebrati zadnjo knjigo o Harryju Potterju, Sence smrti...kolikor so me prve tri/štiri pritegnile, mi je ta skorajda brezveze, izgubila je namreč dobršen del tistega "nekaj" na začetku...bolj kot neke vrste triler/ kriminalka, kot pa izmišljija...
zarya- Število prispevkov : 11
..Srečanje s srednjeveško umetnostjo..
Pikhica- Število prispevkov : 16
Kraj : ..Ljubljana..
Granatno jabolko
ona- Število prispevkov : 36
Kraj : gorenjska
ona je napisal/a:Granatno jabolko
ful fajna knjiga...
bird- Število prispevkov : 162
Kraj : GO-LJ
bird je napisal/a:ona je napisal/a:Granatno jabolko
ful fajna knjiga...
ja se strinjam
ona- Število prispevkov : 36
Kraj : gorenjska
Renne Egli: Načelo LOL2A... Podobno knjigi The Secret tko, da fajn!
nastija- Število prispevkov : 6
Kraj : nekje na Notranjskem...
Umor v Vatikanu. Če bi Janez Pavel I malo dlje ostal papež, bi se tut naše življenje lažje odvijalo.
muc- Število prispevkov : 2
Kraj : Bc
Fantje iz gline, avtorja se pa trenutno ne spomnim.
LesboqueeN- Število prispevkov : 28
Kraj : Kočevje
Stran 1 od 2 • 1, 2
Open Cafe Forum :: SCENA :: aktivnosti
Stran 1 od 2