Film, ki je imel/še ima, v vašem življenu poseben vpliv
+9
mantaray
Kwei
Dipsi
Trublemaker
nely
ula
Eos
po
Lili
13 posters
Open Cafe Forum :: SCENA :: kvazi-alter
Stran 1 od 1
Film, ki je imel/še ima, v vašem življenu poseben vpliv
Verjetno poznate filing, ki vam ga pusti zelo dober film in ga imate še nekaj ur po ogledu.. Pa je pri vas kakšen film pustil ta vtis še več let? Ali pa ste zaradi njega spremenili/e svojo življenjsko filozofijo?
Pri meni je bil to The Exorcist, ki sem ga gledala v otroštvu. Povzročil mi je, da več let nisem upala spati v temi, it sredi noči na WC in še marsikaj.
V bistvu je to zame edina grozljivka, ki je dosegla svoj namen..
Pri meni je bil to The Exorcist, ki sem ga gledala v otroštvu. Povzročil mi je, da več let nisem upala spati v temi, it sredi noči na WC in še marsikaj.
V bistvu je to zame edina grozljivka, ki je dosegla svoj namen..
Lili- Število prispevkov : 14
Kraj : Ljubljana
Re: Film, ki je imel/še ima, v vašem življenu poseben vpliv
Sestre magdalenke. Še vedno ostanem brez besed, neglede na to kolkrat sm ga že pogledala...
po- Število prispevkov : 26
Izvrstno vprašanje!
Pri meni je takih filmov kar nekaj. Definitivno me je v zadnjem času najbolj pretresel Into the Wild (Sean Penn), ker so mi življenska filozofija in cilji glavnega junaka relativno blizu. Film, v katerem se popolnoma najdem in se počutim čisto domače, je brez dvoma Garden State (Zach Braff), ker je tako topel in je njegova govorica tako zelo meni lastna. V roadtrip razpoloženje me vedno spravita Bernalova Y tu mama tambien (Alsonso Cuaron) in Diarios de Motocicleta (pojma nimam, kdo je avtor). Filmi, ki najbolj zrajcajo mojo domišljijo (vsak na sebi lasten način), so Breakfast on Pluto ( Ker bi Kitten kar posvojila, ker mi je njegov način gledanja na svet zelo, zelo blizu, ker je to najbolj moj izmed mojih filmov), El Laberinto del Fauno (ker je tako zelo, zelo pretresljiv kontrast med nedolžno domišljijo in brutalnostjo španske državljanske vojne) in - seveda - vsi LOTRi (no explanation needed)
Veliko mi pomenijo dobri soundtracki, fenomenalne imajo izvrstni filmi kot so O brother where art thou (smeh do solz!), Juno (ker je pač prikupen), The Dreamers (čeprav se mi Bertolucci zdi totalno šovinističen in rahlo pedofilsko (ok, ne ravno pedofilsko, pada pa na rosno mlade igralke) nagnjen blagi sadist. Je pa tudi Stealing Beauty eden meni najdražjih filmov) in - the one and only - Moulin Rouge!.
Potem pa pridejo še filmi, ki se poglabljajo v človeške odnose, izmed teh pa definitivno izpostavim Woodyjeva Match Point ter Annie Hall in Newelov Closer (z navdihujočo Natalie).
Nujno moram omeniti še škotska Braveheart (oziroma malo manj škotski ) in enkratni Trainspotting
Totalno me pa nasmejita The Secretary (mmm ... Maggie ...), Forgetting Sarah Marshall ( I know, I know), noben pravi izbor pa ne more brez Pride and Prejudice in pa Brokeback Mountain.
Kakorkoli, to so filmi, ki so mi vsak na svoj način malo spremenili pogled na svet, ki me definitivno spravljajo v dobro voljo in v katerih se na tak ali drugačen način najdem, ko sem se izgubila. Filmi, ki jih gledam znova in znova in mi vsakič nekaj pustijo. Nekaj dajo. Nekaj sladkega.
Pri meni je takih filmov kar nekaj. Definitivno me je v zadnjem času najbolj pretresel Into the Wild (Sean Penn), ker so mi življenska filozofija in cilji glavnega junaka relativno blizu. Film, v katerem se popolnoma najdem in se počutim čisto domače, je brez dvoma Garden State (Zach Braff), ker je tako topel in je njegova govorica tako zelo meni lastna. V roadtrip razpoloženje me vedno spravita Bernalova Y tu mama tambien (Alsonso Cuaron) in Diarios de Motocicleta (pojma nimam, kdo je avtor). Filmi, ki najbolj zrajcajo mojo domišljijo (vsak na sebi lasten način), so Breakfast on Pluto ( Ker bi Kitten kar posvojila, ker mi je njegov način gledanja na svet zelo, zelo blizu, ker je to najbolj moj izmed mojih filmov), El Laberinto del Fauno (ker je tako zelo, zelo pretresljiv kontrast med nedolžno domišljijo in brutalnostjo španske državljanske vojne) in - seveda - vsi LOTRi (no explanation needed)
Veliko mi pomenijo dobri soundtracki, fenomenalne imajo izvrstni filmi kot so O brother where art thou (smeh do solz!), Juno (ker je pač prikupen), The Dreamers (čeprav se mi Bertolucci zdi totalno šovinističen in rahlo pedofilsko (ok, ne ravno pedofilsko, pada pa na rosno mlade igralke) nagnjen blagi sadist. Je pa tudi Stealing Beauty eden meni najdražjih filmov) in - the one and only - Moulin Rouge!.
Potem pa pridejo še filmi, ki se poglabljajo v človeške odnose, izmed teh pa definitivno izpostavim Woodyjeva Match Point ter Annie Hall in Newelov Closer (z navdihujočo Natalie).
Nujno moram omeniti še škotska Braveheart (oziroma malo manj škotski ) in enkratni Trainspotting
Totalno me pa nasmejita The Secretary (mmm ... Maggie ...), Forgetting Sarah Marshall ( I know, I know), noben pravi izbor pa ne more brez Pride and Prejudice in pa Brokeback Mountain.
Kakorkoli, to so filmi, ki so mi vsak na svoj način malo spremenili pogled na svet, ki me definitivno spravljajo v dobro voljo in v katerih se na tak ali drugačen način najdem, ko sem se izgubila. Filmi, ki jih gledam znova in znova in mi vsakič nekaj pustijo. Nekaj dajo. Nekaj sladkega.
Eos- Število prispevkov : 48
Kraj : Pluton
paradise, 1991 - sicer zelo povprečen, celo malomeščanski film
summer of '42 - morda malo boljši, obema je skupno življenje na otoku in veliko neba, sanjarjenja
smogovci
crying game
thelma in luise
blade runner
once upon a time on the west
(to je zgolj najbolj sentimentalen spisek)
summer of '42 - morda malo boljši, obema je skupno življenje na otoku in veliko neba, sanjarjenja
smogovci
crying game
thelma in luise
blade runner
once upon a time on the west
(to je zgolj najbolj sentimentalen spisek)
ula- Število prispevkov : 9
po je napisal/a:Sestre magdalenke. Še vedno ostanem brez besed, neglede na to kolkrat sm ga že pogledala...
Jst isto.Prav obsedela sem še nekaj časa v kino dvorani Prav šokanten podatek,da so zadnje zavetišče magdalenk zaprli šele leta 1996
nely- Število prispevkov : 1
Film What`s love got to do with it, pa Erin Brockovich
Trublemaker- Število prispevkov : 5
Film Nepovratno...totalno me je šokiral, tistega prizora ne bom pozabila nikoli v življenju.. In še Closer...kjer sem se v zgodbi mogoče kar mal našla.. Še kakšen bi se našel no...
Dipsi- Število prispevkov : 10
Jih je več ampak prvi, ki mi je trenutno padel na misel je velikokrat nagrajeni Mar adentro Alejandro-a Amenábar-ja.
Kwei- Število prispevkov : 8
Eos je napisal/a:Izvrstno vprašanje!
Pri meni je takih filmov kar nekaj.... Garden State (Zach Braff), Diarios de Motocicleta, El Laberinto del Fauno , Juno, The Dreamers, Stealing Beauty , Braveheart....
Scary stuff... ampak Eos je že naštela večino filmov, ki so mi skozi leta večkrat segli pod kožo Movie compatibilty 70%
Bi pa definitivno še dodala Bridges of Madison County (ker se tiste prave, nore ljubezni, od katere se ti lahko zmeša nihče ne bi mogel bolje predstaviti kot Meryl!), prvi del Matrice (pogledala v kinu 3x v enem tednu) o katerem smo se s kolegi pogovarjali še več mesecev.. Das Expiriment, ki je tako resnično brutalen, da kar boli in enako velja za Sestre Magdalenke. Od starih klasikov pa mi prvi pade na pamet Who's Afraid of Virginia Woolf (genjalna Liz Taylor in Richard Burton). Pozabiti pa ne smem niti na Amelie, ki je zaradi odštekane zgodbe, inteligentnega humorja, čustev in fotografije eden najboljših filmov ever ... ter na Billyja Elliotta.
mantaray je napisal/a:Pozabiti pa ne smem niti na Amelie, ki je zaradi odštekane zgodbe, inteligentnega humorja, čustev in fotografije eden najboljših filmov ever ... ter na Billyja Elliotta.
Kako le sem lahko pozabila nanju?!
Eos- Število prispevkov : 48
Kraj : Pluton
In kako sem jaz lahko pozabila še na svoje dodatne tri najljubše - Lost in Translation, The Colour Purple in Abyss!!!. Za našteti v to rubriko pa so sigurno še: After the wedding, Leon, Fifth Element, American Beuty, Blade Runner, Notes on a Scandal, Waitress...
Mesto angelov
Amelie
The big fish
Govori z njo
Pod njenim oknom
Full monthy
Vzhod je vzhodno
Milni mehurček
.
.
.
Amelie
The big fish
Govori z njo
Pod njenim oknom
Full monthy
Vzhod je vzhodno
Milni mehurček
.
.
.
wild cherry- Število prispevkov : 19
čisto zares so me pa zadnja leta premaknili filmi:
julien donkey-boy (kot bi ga posnela shizofrena oseba)
vsi dokumentarci nizozemca johana van der keukna (dokumentarno=osebna perspektiva=umetnost)
american beauty (sicer prvič bolj kot pozneje)
filmi chantal akerman, claire denis in catherine breillat (najboljše sodobne fr. kinematografije)
izčiščeni, strogi, lucidni filmi avstrijca michaela hanekeja - poklon njegovi filmski diktaturi in družbeni občutljivosti
zadnje življenje na svetu (last life in the universe, tajski)
izkoristek časa (l'emploi du temps)
kresnica (hotaru japonke naomi kawase)
kitajec jia zhang-ke in tajvanec tsai ming-liang, ki potrpežljivost nagradita
vsi igrani filmi bratov dardenne
julien donkey-boy (kot bi ga posnela shizofrena oseba)
vsi dokumentarci nizozemca johana van der keukna (dokumentarno=osebna perspektiva=umetnost)
american beauty (sicer prvič bolj kot pozneje)
filmi chantal akerman, claire denis in catherine breillat (najboljše sodobne fr. kinematografije)
izčiščeni, strogi, lucidni filmi avstrijca michaela hanekeja - poklon njegovi filmski diktaturi in družbeni občutljivosti
zadnje življenje na svetu (last life in the universe, tajski)
izkoristek časa (l'emploi du temps)
kresnica (hotaru japonke naomi kawase)
kitajec jia zhang-ke in tajvanec tsai ming-liang, ki potrpežljivost nagradita
vsi igrani filmi bratov dardenne
ula- Število prispevkov : 9
G.I.Jane
Boys don't cry
Pod njenim oknom
Pearl Harbor
Loving Annabelle
...
Boys don't cry
Pod njenim oknom
Pearl Harbor
Loving Annabelle
...
Pikhica- Število prispevkov : 16
Kraj : ..Ljubljana..
Moja najljubša filma sta definitivno Amelie in V for Vendetta. Zgodba Amelie me je tako zelo prevzela in dala misliti. Lahko rečem, da je vplivala name, saj sem takrat na življenje začela gledati rahlo drugače (bolj videla smisel tudi v malenkostih, ki se ponavadi na koncu ne izkažejo kot le malenkosti).
V for Vendetta - ali je sploh potrebno razlagati? Čeprav je veliko pretiravanja, vseeno lahko potegnemo vzporednice z današnjim svetom.
V jok sta me spravila filma Schindler's List in The Devil's Arithmetic. Slednjega sem videla po mojem obisku Auschwitza in zato sem bila še toliko bolj pretresena.
Pa Hotel Rwanda.
Potem je tu še odličen film Half Nelson z odličnim Ryanom Goslingom.
Velik vtis z vidika vsebine in "grafike" je name naredil Sin City, ki ga bi lahko pogledala še kar nekajkrat in komaj čakam na drugi del. Ko sem ravno pri Sin City; Benicio del Toro je definitivno eden izmed mojih naljubših igralcev, ker je enostavno fantastičen.
Od bolj romantičnih vsebin obožujem film The notebook. Tako zelo, zelo, zelo lep film. Ti kar srček zaigra (madona, kako sem cheesy ) Če kdo zna, je pa to Nicholas Sparks.
Zelo mi je bil všeč tudi Closer z drugačno zgodbo, malce skrivnostno, pa vseeno v marsičem bolj realen kot večina ljubezenskih dram. Tu bi mogoče omenila tudi 2 days in Paris.
Sestre Magdalenke so me pretresle in tega filma ne želim nikoli več videti.
V for Vendetta - ali je sploh potrebno razlagati? Čeprav je veliko pretiravanja, vseeno lahko potegnemo vzporednice z današnjim svetom.
V jok sta me spravila filma Schindler's List in The Devil's Arithmetic. Slednjega sem videla po mojem obisku Auschwitza in zato sem bila še toliko bolj pretresena.
Pa Hotel Rwanda.
Potem je tu še odličen film Half Nelson z odličnim Ryanom Goslingom.
Velik vtis z vidika vsebine in "grafike" je name naredil Sin City, ki ga bi lahko pogledala še kar nekajkrat in komaj čakam na drugi del. Ko sem ravno pri Sin City; Benicio del Toro je definitivno eden izmed mojih naljubših igralcev, ker je enostavno fantastičen.
Od bolj romantičnih vsebin obožujem film The notebook. Tako zelo, zelo, zelo lep film. Ti kar srček zaigra (madona, kako sem cheesy ) Če kdo zna, je pa to Nicholas Sparks.
Zelo mi je bil všeč tudi Closer z drugačno zgodbo, malce skrivnostno, pa vseeno v marsičem bolj realen kot večina ljubezenskih dram. Tu bi mogoče omenila tudi 2 days in Paris.
Sestre Magdalenke so me pretresle in tega filma ne želim nikoli več videti.
Ally- Število prispevkov : 21
Živjo
Ja, res jih je kar nekaj. Najboljši so na Liffu, kot je tisti, ne vem več naslov, komedija, ko ena ženska zaglumi svojo smrt in se maščuje možu, čisti angleški humor, potem je tu še Teci, Lola teci, nemški film in Fucking Amal (ali Pokaži mi ljubezen), ko sem prvič začutila, da gre za mojo zgodbo - mladostniški lezbični film. Drugače pa ne maram ameriške produkcije.
Maja- Število prispevkov : 1
Similar topics
» Nazadnje sem gledala film...
» Posneli smo nov film Parada
» Film o nevarnem naselju Fužine.
» Objavljen film o ,,nevarnem naselju Fužine v celoti
» Posneli smo nov film Parada
» Film o nevarnem naselju Fužine.
» Objavljen film o ,,nevarnem naselju Fužine v celoti
Open Cafe Forum :: SCENA :: kvazi-alter
Stran 1 od 1